Vanredna odbrana od poplava na Tamišu i dalje na snazi

reka Begej

Vanredna odbrana od poplava na desnom i levom nasipu na reci Tamiš i dalje je na snazi, a vodostaj iznosi 716 cm, što je za 174 centimetra više nego juče.

Dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana iznosi 30,53 kilometra i proteže se od rumunske granice do naselja Sečanj.

Na teren je dopremljeno 30.000 malih i 100 džambo džakova, a u toku dana će biti napunjeno još. Džakovi se raspoređuju na predviđene lokacije i u slučaju potrebe biće postavljeni, navodi se na sajtu JVP „Vode Vojvodine“ .

Trenutno nema slabih tačaka na nasipima i nisu evidentirani negativni pokazatelji njihove stabilnosti.

Danas je proglašena redovna odbrana od poplava na reci Brzavi, na desnom i levom nasipu, od granice sa Rumunijom do ušća u kanal Banatska Palanka-Novi Bečej. Dužina ove odbrambene linije je 36,37 kilometara, a trenutni vodostaj 224 cm.

Redovna odbrana od poplava je i dalje na snazi na ustavama „Tomaševac“ i „Botoš“, kao i na delu Tamiša od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka-Novi Bečej, u dužini od 31,11 kilometara.

Na reci Neri, kod naselja Kusić, ukinuta je redovna odbrana od poplava nakon što se vodostaj spustio na 168 cm.

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje dalji porast vodostaja na Tamišu i Brzavi.

Službe JVP „Vode Vojvodine“ su na terenu i prate razvoj situacije, u skladu sa Opštim i operativnim planom za odbranu od poplava.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede