Uvodi se vanredna odbrana od poplava na teritoriji cele Srbije

poplava

Vanredna odbrana od poplava je uvedena zbog aktuelnih prognoza o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod.

Aktuelnim prognozama o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje su izdate od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujučnih tokova na svim vodnim područjima u nadležnosti JVP „Srbija vode

Na pojedinim područjima, prema obaveštenjima dobijenim od nadležnih službi, već su evidentirana izlivanja i plavljenja, navodi ovo preduzeće.

Trenutno je najteža situacija u Kniću i Kraljevu.

Shodno ovim najavama, i pre dostizanja kriterijuma iz Operativnog plana, JVP „Srbijavode“ uvodi vanrednu odbranu od poplava na svim objektima iz operativnog plana u svojoj nadležnosti.

To podrazumeva sve mere i aktivnosti za dejstvo, BEZ ODLAGANjA, odnosno: prisustvo na terenu, na najkritičnijim lokalitetima uz 24-časovno dežursto, pripreme za pravovremene intervencije (ljudstvo, mehanizacija, oprema, materijali).

Kontakt sa štabovima lokalnih samouprava je obavezan, uz primenu svih obaveza iz Opšteg plana odbrane od poplava (18/19) i Operativnog plana odbrane od poplava i leda za 2019. godinu (14/19).

Srbija vode

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede