Usaglašeni svi detalji za IPARD

ministarstvo poljoprivrede logo

Svi detalji oko akreditacionog postupka za IPARD su usaglašeni, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović sastao se juče, 17. novembra 2016. godine u Briselu sa predstavnicima Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj i Generalnog direktorata za zdravlje i bezbednost hrane.

Nedimović je tokom posete razgovarao i sa direktorkom za Zapadni Balkan pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za evropsku politiku susedstva i pregovore Genovevom Ruiz Kalaverom.

Glavne teme sastanaka sa predstavnicima direktorata za poljoprivredu i bezbednost hrane bile su proces akreditacije Republike Srbije u pogledu korišćenja IPARD fondova, kao i mere prevencije od pojava stočnih bolesti.

Razgovori su rezultirali tačnim usaglašavanjem svih detalja oko akreditacionog postupka za IPARD, kao i obezbeđivanjem sredstava iz EU za troškove vakcinacije protiv bolesti goveda „kvrgava koža“ za ovu i narednu godinu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede