Uručeno 98 ugovora za unapređenje stočarstva u Vojvodini

krave farma

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Branislav Bogaroški, uručio je 98 ugovora ukupne

krave farma

vrednosti preko 23 miliona dinara, korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva na četiri konkursa za unapređenje stočarstva.

Na konkursu za opremanje stočarskih farmi novac u ukupnom iznosu od 15,2 miliona dinara, dobio je 31 korisnik. Za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke dodelјeno je tri miliona dinara za 25 korisnika, dok je za očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja dva i po miliona dinara raspodelјeno za 25 korisnika. Konkursom za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke raspodelјeno je dva i po miliona dinara, a novac je dobilo 18 korisnika.

Potpredsednik Bogaroški je napomenuo da je na raspolaganju ostalo još 50 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi i pozvao vojvođanske polјoprivrednike da konkurišu za taj novac.

„Takođe, na raspolaganju su još dva miliona dinara za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke i taj konkurs će raspisan narednih dana“, kazao je Bogaroški i najavio da je će na jesen biti raspisan i konkurs za umatičenje i slekcijske mere u stočarstvu.

Bogaraoški je još najavio i da Pokrajinski sekretarijat za polјoprivredu u petak, 7. avgusta 2015, organizuje okrugli sto o izmenama i dopunama Zakona o polјoprivrednom zemlјištu, koji je u procesu javne rasprave. Poziv za učešće na okruglom stolu upućen je udruženjima polјoprivrednih proizvođača, polјoprivrednim proizvođačima, građanima, narodnim i pokrajinskim poslanicima, stručnim i naučnim institucijama, medijima i drugim zainteresovanim subjektima za pitanja koja se uređuju ovim Zakonom.

Izvor: vojvodina.gov.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede