Uručeni ugovori za bespovratna sredstva za protivgradne mreže

protivgradna mreza u jabucnjaku

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas 41 ugovor

protivgradna mreza u jabucnjaku

vredan 101 milion dinara bespovratnih sredstava sa vlasnicima 132 hektara voćnjaka koji su pod protivgradnim mrežama.

„Danas potpisujemo 41 ugovor: 38 ugovora sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i tri ugovora sa pravnim licima. Radi se o 132 nova hektara naših voćnjaka pod protivgradnim mrežama. Ukupna vrednost ovih investicija je 101 milion dinara, od toga 81 milion za registrovana poljoprivredna gazdinstva i 20 miliona dinara za pravna lica“, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški prilikom uručenja ugovora korisnicima bespovratnih sredstava koji su aplicirali i ispunili uslove konkursa za nabavku sistema za protivgradne mreže u 2016. godini.

Radi se o nastavku jednog uspešnog projekta koji je doveo do toga da Vojvodina postane najveći izvoznik jabuka u na teritoriji Republike Srbije, rekao je Bogaroški.

Govoreći o interesovanju za sredstva na ovom konkursu, Bogaroški je podsetio da je 2016. godine planirano 270 miliona dinara za ovu namenu, te da postoji dovoljno vremena da svi zainteresovani konkurišu, ali je i apelovao na poljoprivrednike da ne čekaju poslednjii momenat.

Konkurs je, inače, otvoren do 30. septembra, odnosno do utroška sredstava. Bogaroški je apelovao smatra na poljoprivrednike da požure sa apliciranjem, jer je malo više od trećine sredstava već dodeljeno.

Bogaroški je govorio i o značaju pokrajinske Prognozno-izveštajne službe. 

„Prošle godine smo uspeli da u voćnjacima, u kojima su korišćeni saveti Prognozno-izveštajne službe, prskanje svedemo ispod polovine u odnosu na one koji nisu koristili usluge ove službe, koje su inače besplatne. To je servis koji ozbiljno finansiramo i koji radi već šestu godinu, a o kvalitetu rada govori podatak da su se prošlog meseca obratili ljudi iz Austrije da mi obrađujemo njihove podatke oko prevencije i zaštite useva, jer smatraju da smo na višem na nivou“, rekao je Bogaroški.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede