Uređenje atarskih puteva

atarski putevi

„Ukupna vrednost ove investicije je 645 miliona dinara, a učešće Ministarstva je 425 miliona dinara. Ovim sredstvima ćemo u narednih 120 dana urediti, odnosno, revitalizovati preko 515 kilometara poljskih puteva“,

atarski putevi

 

izjavila je danas ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković u Palati Srbija, gde je sa četrdeset predstavnika lokalne samouprave, zaključen ugovor o uređenju poljskih puteva i ugovor o komasaciji sa četiri predstavnika opština, piše u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

„Na revitalizaciji puteva biće angažovana domaća preduzeća, koja će izvršiti  ravnanje terena, nasipanje šljunčanom ili kamenom podlogom puteva i izgradnju propusta, gde je to neophodno“, rekla je ministar Bogosavljević Bošković i dodala da će radi velikih posledica koje su nedavne poplave ostavile na seosku infrastrukturu, ministarstvo u okviru mere revitalizacija poljskih puteva, potpisati danas ugovore i sa 17 opština, u kojima je bila proglašena vanredna situacija. 

Direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Zoran Knežević, istakao je na ovom sastanku, da su danas po prvi put potpisana četiri ugovora o komasaciji poljoprivrednog zemljišta na teritoriji centralne Srbije, i to sa opštinama Negotin, Smederevska Palanka, Paraćin i Leskovac, i da je komasacija najkompleksniji vid ne samo agrotehničkih mera, već i pravna, socijalna, ekonomska i tehnička mera.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede