Uprava za agrarna plaćanja uskoro u Beogradu

oranje 3

Preseljenje Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd moglo bi da počne već za desetak dana, izjavio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i

oranje 3

zaštite životne sredine Danilo Golubović.

On je nakon Četvrtog ekonomsko-trgovinskog foruma Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, sinoć rekao novinarima da su završni pregovori u toku i da bi već u narednih desetak dana Vlada Srbije mogla da usvoji predlog Direkcije za imovinu o dodeli objekta i da preseljenje počne.

Golubović je rekao da je trenutno u toj instituciji zaposleno 70 ljudi, što je nedovoljno, jer kako je dodao, na kraju procesa akreditacije Uprave, ona treba da ima gotovo 800 zaposlenih.

On je napomenuo da je Ministarstvu poljoprivrede odobreno zapošljavanje 100 ljudi, od kojih će manji broj biti angažovan u departmanu za ruralni razvoj, a ostatak u Upravi za agrarna plaćanja.

Golubović je naglasio da je povećanje kapaciteta i unapređenje rada te Uprave, uz početak fitosanitarnih ispitivanja u Nacionalnoj referentnoj laboratoriji do kraja ove godine, snažna poruka EU da je Srbija duboko zagazila u rešavanje problema na koje joj je ukazano u Izveštaju o napretku.

Izvor: www.rtv.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede