Univerzitet u Novom Sadu među 250 najboljih univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva

poljoprivredni fakultet NS

Univerzitet u Novom Sadu na QS rang listi među 250 najboljih univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva.

Univerzitet u Novom Sadu po drugi put se pojavljuje na QS rang listi (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija) i nalazi se među 250 najboljih univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva, pošto je rangiran između 201. i 250. mesta, što predstavlja napredak u odnosu na prošlogodišnje rangiranje kada je Univerzitet u Novom Sadu bio između 251. i 300. mesta.

logo univerzitet novi sad

QS rang lista jedna je od tri najznačajnije liste za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste i Šangajske liste.

Kriterijumi na osnovu kojih se rangiraju univerziteti na QS rang listi su akademska reputacija, citiranost radova, reputacija poslodavca i h-indeks citiranosti istraživača.

Za ovaj uspeh Univerziteta u Novom Sadu zaslužni su Poljoprivredni fakultet i Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu.

poljoprivredni fakultet novi sad logo

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu je postavio visoke standarde u oblasti međunarodne saradnje i nalazi se u društvu vodećih institucija u toj oblasti u svetu. O tome svedoči i pozicija partnerskih univerziteta na rang listi: OSU – Oregon State University (22. mesto); NMBU – Norwegian University of Life Sciences (23 mesto); UHOH – University of Hohenheim (34. mesto); BOKU – University of Natural Resources and Applied Life Sciences (39. meto), WULS – Warsaw University of Live Sciences (42. mesto); NAFU – North West Agriculture and Forest University (51-100).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede