U toku rad na izmenama i dopunama pravilnika za gorivo i đubrivo

Saopštenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije radi na izmenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo kao i Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo, kako bi svim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima bilo omogućeno da dobiju ove vrste podsticaja.

Izmene i dopune Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo odnose se na davanje mogućnosti poljoprivrednim gazdinstvima da pravdanje u vezi nabavke goriva mogu ostvariti i na osnovu fakture i otpremnice, pored fiskalnog računa kako je predviđeno važećim pravilnikom. Ova mogućnost će biti dozvoljena gazdinstvima koja su gorivo nabavila i platila na osnovu fakture putem bezgotovinske uplate na tekući račun dobavljača.

Izmene i dopune Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo odnose se na članove 1. i 3. Izmene u članu 1. odnose se na ostvarivanje prava registrovanih poljoprivrednih proizvođača na regres za sve vrste đubriva, umesto nabrojanih u pravilniku. Izmene u članu 3. odnose se na pravna lica, preduzetnike i fizička lica da osim original fiskalnog isečka mogu da podnose i fakture – račun i otpremnice kao dokaz za kupljeno đubrivo.

Usvajanje izmena i dopuna pravilnika očekuje se nakon zakonske procedure.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede