U ataru Pančeva najviše je gazdinstava do pet hektara

mali traktor u ataru

Nedavno završene registracije poljoprivrednih gazdinstava pokazuju da u pančevačkom ataru ima blizu pet hiljada gazdinstava. Najviše je malih gazdinstava do pet hektara, kojih ima čak 4.500, dok je onih koji poseduju više od 100 hektara samo malo više od 20, prenela je Radio televizija Pančevo.

mali traktor u ataru

Prošle godine je bilo registrovano 4.507 poljoprivrednih gazdinstava. Pančevo ima više od 43 hiljade domaćinstava, a blizu pet hiljada su poljoprivredna gazdinstva, što ukazuje da je reč o ozbiljnom agrarnom području. U pančevačkom ataru najviše je malih poljoprivrednih gazdinstava, čak njih blizu 80 odsto poseduje manje od pet hektara.

„Registracija poljoprivrednih gazdinstava je završena 31. marta. Prošle godine je bilo registrovanao 4.507 gazdinstava. Ove godine očekujemo povećanje, ali još uvek nismo dobili informacije od Trezora zbog toga što su ljudi sad više zainteresovani za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, kao i zbog subvencije, tako da, ja pretpostavljam da će tendencija ići ka povećanju“, rekla je Maja Svirčević Prekić, član Gradskog veća zadužena za poljoprivredu, sela i ruralni razvoj u izjavi za RTV Pančevo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede