Stočarima podsticaji od Pokrajine

bikovi

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je vojvođanskim poljoprivrednicima 34 miliona dinara bespovratnih sredstva za unapređenje stočarstva,

bikovi

saopštila je služba za informisanje Pokrajinske vlade.

Novac je dobilo 69 poljoprivrednika i to za opremanje farmi goveda, svinja, ovaca i koza, živinarskih farmi i za izmeštanje farmi iz naseljenih mesta.

Ugovore je sa poljoprivrednicima potpisao je vršilac dužnosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski. On je naglasio da je programom za unapređenje stočarstva Pokrajinska vlada nastavila sa višegodišnjim ulaganjem u ukupan razvoj vojvođanske poljoprivrede.

„U oblasti stočarstva može mnogo toga da se uradi, i upravo će stočarstvo biti jedan od glavnih pravaca podrške vojvođanskoj poljoprivredi u budućnosti“, kazao je Branislav Bugarski, istakavši da je najviše zainteresovanih bilo za opremanje farmi goveda i svinja.

Kako se navodi u saopštenju, Bugarski je podsetio da su vojvođanskim poljoprivrednicima na raspolaganju šest programa podrške preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i stočarstvo, kao i konkursi pokrajinskih fondova.

„Poljoprivreda je za našu pokrajinu nesporno važna. Od početka godine, samo preko programa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, podržali smo preko 5000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini“, naveo je Bugarski i dodao da je za poljoprivredu u 2014. godini iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 900 miliona dinara.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede