Zaustaviti „gašenje“ stočarstva. Stočari traže hitan sastanak!

stocari

Stočari traže i uvođenje prelevmana na uvoz žive stoke (osim priplodnih grla) mesa, mesnih prerađevina, mleka i mlečnih proizvoda.

Savez proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) uputio je danas pismo predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku države Aleksandu Vučiču u kome zahteva hitan sastanak na kome bi se dogovorili o pomoći države stočarima u žitaricama.

„Tražimo hitan sastanak radi dogovora o pomoći proizvođačima goveda, svinja i ovaca u žitaricama  kako ne bi i ovo malo stočnog fonda otišlo na prinudno klanje“, navedeno je u pismu. Oni će na sastanku predložiti niz mera kako bi se zaustavilo, „gašenje“ stočarstva i iseljavanje stanovništva iz sela.

Mere za spas stočarstva i stočara

Stočari traže i formiranje radne grupe koja će se redovno sastajati u Vladi, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu za selo i Skupštinskom odboru za poljoprivredu. SPAS traži i uvođenje prelevmana na uvoz žive stoke (osim priplodnih grla) mesa, mesnih prerađevina, mleka i mlečnih proizvoda.

Uduženje SPAS je navelo i da zahteva da se redovno isplaćuju subvencije i podsticaji u Vojvodini, kao i u ostatku Srbije, i to i za velike i za male poljoprivrednike. Oni traže i da se zbog suše poglasi elementarna nepogoda u poljoprivredi i time ne naplaćuje taksa za odvodnjavanje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede