Stočari nezadovoljni i mole da što pre otpočne razmena

junad tov

Stočari nezadovoljni brzinom i rešenjima o razmeni kukuruza za junad, piše u saopštenju za medije Proizvodne grupe odgajivača tovnih rasa.

Udruženje „Agroprofit”, u čijem sastavu je i Proizvodna grupa odgajivača tovnih rasa, zamolilo je za intervenciju Vladu i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da bi se što pre završila razmena merkantilnog kukuruza za živu junad.

Poslednjim predlogom za razmenu, koji je sačinjen u Državnim robnim rezervama, od 340 prijavljenih 242 stočara nisu zadovoljna, jer nisu dobili kukuruz prema dostavljenim prijavama.

Ceo postupak u Rezervama započeo je još pre 15 dana i još mu se ne vidi kraj, piše dalje u saopštenju koje je ispred Proizvodne grupe odgajivača tovnih rasa potpisao Čedomir Keco.

Pre sedam dana iz Direkcije robnih rezervi su obavestili ovo udruženje da mogu isporučiti 47.000 tona kukuruza i preuzeti 4.950 komada junadi i da takav lager postoji.

Stočari nezadovoljni

Međutim, preključe se pojavila nova lista, gde su količine kukuruza i junadi znatno smanjene i zbog toga 242 stočara i negoduju, navodi se u saopštenju.

Farmeri mole da se prihvate njihovi zahtevi i da što pre otpočne razmena, jer njima nedostaje novac za setvu, a i većina njih nema više kabastih hraniva, a jedna bala deteline se prodaje po 300 dinara.

Prema evidenciji udruženja i kada se obavi razmena za 4.950 junadi, u Srbiji ostaje još najmanje 12.000-15.000 komada kvalitetnih grla za tržište.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede