Srbiji je potreban raketni štit, ali protivgradni

kukuruz unisten gradom

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju državu i nadležne da hitno pokrenu sve potrebne mere na revitalizaciji i jačanju kapaciteta

protivgradne zaštite na teritoriji čitave Srbije, ulože značajniju sumu novca u nabavku novih sistema protivgradne zaštite i ljudskih resursa,  budući da smo svi svedoci njene sadašnje neefikasnosti.

„Nevreme praćeno obimnim padavinama i gradom koje danima pustoši Srbiju, pokazuje da osim metereoloških merenja i bojenja alarma u kolorite nismo sposobni za ništa drugo“, piše u saopštenju sindikata.

U sindikatu „Sloga“ se pitaju da li treba da nam se dogodi neka veća katastrofa, poput grada veličine „fudbalske lopte“ da bi odgovorni u državi najzad shvatili problem klimatskih promena i važnosti protivgradne odbrane?

„Poljoprivreda je za većinu građana Srbije, posebno onih koji su tranzicijom ostali bez posla poslednji vid borbe za egistenciju i preživljavanje, koju na žalost odgovorni u ovoj državi očigledno ne vide, naveo je sindikat.

Umesto toga, naši političari na vlasti imaju fikcije o spoljnom neprijatelju, sanjare o Srbiji kao regionalnoj vojnoj sili, maštaju o nabavci i kupovini vojnog raketnog štita, zanemarujući pritom golu činjenicu da je proizvodnja hrane najvažniji segment opstanka jedne države i njene celokupne populacije.

Smatramo da je poslednji čas da se krene sa ozbiljnim rešavanjem ovog problema, budući da smo ekonomski siromašna država i da će nas svako dalje oklevanje i zanemarivanje u budućnosti koštati još više“, navodi se u saopštenju sindikata „Sloga“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede