Sporazum o saradnji FAO, EBRD i Žita Srbije

zrna psenice na dlanu

Sporazum obuhvata i organizaciju Žitarske Konferencije u Srbiji i krop ture pred sledeću žetvu.

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Udruženje za unapređenje proizvodnje i izvoza žitarica i uljarica Žita Srbije, potpisali su novi Sporazum o saradnji kojim je nastavljena institucionalna, stručna i finansijska podrška UN FAO razvoju ovog sektora poljoprivrede i trgovine u Srbiji, ovog puta u okviru zajedničkog Projekta pod nazivom „Razvoj kapaciteta Udruženja u agrobiznisu na novim tržištima“.

Sporazum: Žita Srbije na konferenciji u Ženevi

Sporazum obuhvata saradnju u brojnim aktivnostima ove dve organizacije, koje za cilj imaju dugoročni razvoj i unapređenje proizvodnje i trgovine žitaricama i uljaricama.

Njime je planirano učešće predstavnika i članica Udruženja Žita Srbije na GLOBAL GRAIN GENEVA 2018 konferenciji u okviru Okruglog stola, koji će se održati 13. novembra u Ženevi u okviru Foruma zemalja crnomorskog basena, navodi se sajtu Žita Srbije.

Žitarska konferencija u Srbiji

Sporazum obuhvata i organizaciju jednodnevne Žitarske Konferencije u Srbiji tokom druge polovine 2019. godine, kao i organizaciju krop ture pred sledeću žetvu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede