Više od 1.100 izlagača na 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu

sajam izlozba stoke

Na ovogodišnjem jubilarnom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji će trajati do 26. maja, predstaviće se izlagači iz 26 zemalja. 

Jubilarni 90. međunarodni poljoprivredni sajam zajedno su u subotu svečano otvorili Frančesko Lolobriđida ministar poljoprivrede Italije, zemlje koja je po treći put zemlja partner Poljoprivrednog sajma, i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Italija. Podrška najvećoj smotri agrara stigla je od sponzora – Globos osiguranja, Banke Poštanska štedionica, Al Dahre, Telekoma Srbija… Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, darodavaca u Poklon-igri…

Na sajmu bogat i raznovrstan program

Ovogodišnji jubilarni Međunarodni poljoprivredni sajam okupio je više od 1.100 izlagača iz 26 zemalja, a posetioci će moći da pogledaju i 14 kolektivnih izložbi. Sajam će obeležiti Izložba poljoprivredne mehanizacije, Izložba organskih proizvoda i proizvoda sa geografskim poreklom, Nacionalna izložba stoke i Izložba genetskih potencijala, biće ogranizovan Dan stočara, Dan voćara.

mehanizacija na sajmu

Sajam je ove godine obogaćen još jednom novinom jer se na otvorenom prostoru kod Hale 24 smestio atraktivni Urbani salaš. Posetioci Sajma imaju priliku da, u toj svojevrsnoj povrtarskoj oazi, saznaju sve o biobaštama, onim koje omogućavaju da se uzgaja na terasama.

Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam predstavlja se više od 30 proizvođača, manifestacija i usluga iz Tovariševa, Stare Pazove, Sombora, Čuruga, Stapara, Bačke Topole, Banatskog Velikog Sela, Šida, Palića, Bačke Palanke i Novog Sada, navodi Sajam. Ono što ih povezuje je to što imaju sertifikat i znak „Najbolje iz Vojvodine“. Da bi ga zaslužili, morali su da prođu dug put koji podrazumeva potvrdu kvaliteta koji kontrolišu dve sertifikacione kuće.

Organizovana je i izložba „Pšenica – od njive do trpeze“, koja je pripremljena u saradnji Novosadskog sajma i Muzeja Vojvodine upriličena je u Hali 6. Predstavljeno je 90 eksponata koji prikazuju kako se uzgajala pšenica od pojave ratara do polovine 20. veka. Posetioci ovogodišnje sajamske manifestacije mogu da vide kako su nekada izgledale vršilice, plugovi, valjci, drljača, sejalica, tragače, grablje i druga drvena mehanizacija koja se prilikom uzgoja i žetve koristila u 19. i  20. veku.

Porodični dan je sreda

U sredu, 24. maja, organizovan je Porodični dan kada cela porodica, sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 700 dinara, saopštili su organizatori Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Pojedinačne ulaznice staju 700 dinara, dok su u kolektivnim posetama 500 dinara po osobi. Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere koštaju 350 dinara. Za kolektivne posete neophodno je dostaviti najavu posete sa brojem posetilaca (najmanje 15 osoba), na memorandumu zadruge, škole, fakulteta ili kompanije sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica.

Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede