Sajam prevazišao očekivanja izlagača

traktori 22
 Međunarodni poljoprivredni sajam, koji je na Novosadskom sajmu održan 82. put, okupio je 1.500 izlagača, koji su predstavili proizvode i usluge iz 60  

traktori 22

zemalja. Na Sajmu su predstavljena najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, oprema za prehrambenu industriju, hemijska i zaštitna sredstva, organska hranu i drugi proizvode i usluge u agrobiznisu.

Italija – Prijatelj 82. međunarodnog poljoprivrednog sajma, predstavila se kroz izlagački i kongresni segment.

U Hali 1 nastupile su kompanije iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje, a organizovan je i stručni skup na kojem su predstavljene mogućnosti finansiranja poljoprivrednih proizvođača.

Prvi put je na Sajmu nastupila jedna od najvećih agrobiznis kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata „Al Dahra“, a direktni učesnici na Sajmu, bile su i kompanije iz Austrije, Belgije, Bugarske, Italije, Turske, Nemačke, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Kine, Kameruna, Grčke, Kipra…

Italija dogodine Zemlja partner

Za sedam dana, 82. međunarodni poljoprivredni sajam posetilo je na desetine zvaničnih privrednih i političkih delegacija. Generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković bio je domaćin predstavnicima Italijanske agencije za spoljnu trgovinu, sa kojom je dogovoreno da njihova domovina bude Zemlja partner idućeg Sajma.

italija
Direktor Cvetković razgovarao je i sa predstavnicima kineskog grada Ningbao o mogućnostima saradnje s tamošnjim sajmom. Primio je i predstavnike Kineske razvojne banke i poljoprivredne korporacije Ćilin Heng Čang. Prvi čovek Novosadskog sajma u toku 82. međunarodnog poljoprivrednog sajma bio je domaćin i predstavniku kineske kompanije Đingsu junajtid Azija Ni Likvinu, sa kojim je razgovarao o mogućnostima boljeg pozicioniranja Novosadskog sajma i srpske privrede na Dalekom istoku.

Poljoprivredni sajam je posetila i delegacija parlamenta nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg na čelu sa predsednikom Vilfredom Klinkom, koji je obećao da će nastojati da što više nemačkih kompanija ubuduće izlaže u Novom Sadu.

Na Sajmu je bila prisutna i delegacija Holandije predvođena ambasadorom Lorenom Stokvisom. Oni su bili i domaćini stručnog skupa o organizovanju poljoprivrednih proizvođača.

Među najvišim sajamskim gostima bio je i austrijski ministar poljoprivrede Andre Ruprehter, sa kojim je srpska ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisala protokol o saradnji dvaju ministarstava u oblasti razvoja stočarstva.

Novosadski sajam

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede