Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva u Zrenjaninu

ulaz

U Zrenjaninu je u toku šesnaesti Sajam preduzetništva, inovacija i kooperacija “INOCOOP 2015”. Ovaj sajam afirmiše razvoj preduzetništva

ulaz

i malih i srednjih preduzeća, a posebno međuregionalnu i prekograničnu saradnju.

Inovacije, kooperacija i preduzetništvo moraju biti slogani i vodilje i za naše mlade. Oni su nepresušan izvor ideja i energije za istraživanja i inovacije, za nova tehološka rešenja. Oni moraju biti poluge budućeg razvoja i poljoprivede i srpskog sela i privrede, trgovine i turizma“, rekla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na svečanom otvaranju sajma. Ona je dodala da je zadatak Vlade, Ministarstva, lokalnih samouprava i privrednih komora da podrže i pomognu manifestacije sa ovakvom vizijom i idejom.

inokop 2015 3

Po organizacionoj strukturi učesnici sajma mahom su preduzetnici, mada učešće u značajnoj meri imaju i velike kompanije, udruženja, agencije i predstavnici starih zanata. Tradicionalno, ovaj sajam je poznat po predstavljanju privrednih komora iz zemlje i inostranstva.

vina

Posetiocima sajma ponuđeni su i prateći sadržaji: seminari, okrugli stolovi, prezentacije, tematske konferencije.

predavanje inocoop

Sajam „INOCOOP“ je svojim trajanjem potvrdio lidersku poziciju kao najveći i najposećeniji regionalni sajam u Vojvodini. Na svih dosadašnjih petnaest sajmova učestvovalo je preko 2560 izlagača iz zemlje i inostranstva, a u istom periodu sajamski prostor posetilo je preko 30.000 posetilaca.

Organizatori sajma su Regionalna privredna komora i Opšte udruženje preduzetnika, a u saradnji sa Turističkim centrom Grada Zrenjanina. Sajam „INOCOOP 2015“ traje do 29. avgusta.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede