RHMZ: Osveženje uz kišu do 17. jula

oblaci i kisa

U narednih nekoliko dana očekuje nas osveženje. Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) upozorio je na obilnije padavine do 17. jula.

Tokom dana oblačnost će se proširiti na ceo region.

U noći ka suboti, i u subotu, u većini mesta pašće od 20 do 30 mm kiše za 12 sati. Lokalno je moguće i oko 50 mm uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa pojavom grada i olujnog vetra.

Sezonska prognoza vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije za jul 2016. godine

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,4 ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 17,9 ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,7 ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 29,3 ºC. Srednja količina padavina tokom jula biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 14 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja julska količina padavina iznosiće oko 31 mm.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede