Registraciju gazdinstva treba obaviti do kraja marta

jecam-zitarica

Obnovu ili upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava poljoprivrednici mogu obaviti do 31. marta 2014. godine. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Trezor uputili su gazdinstvima potrebne obrasce. 

jecam-zitarica

Uobičajeno je da poljoprivrednici čekaju poslednje dane marta da završe obnovu registracije ili se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kako bi se izbegle gužve na šalterima, ovaj posao bi trebalo obaviti što pre.  

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić uputio je molbu Ministarstvu finansija da omoguće prijavljivanje poljoprivrednika i izvan sedišta Trezora: u opštinama, većim naseljima, u udruženjima poljoprivrednika. 

Glamočić je pozvao udruženja poljoprivrednika, savetodavne stručne službe i kancelarije za agrar u opštinama da u neposrednom kontaktu sa regionalnim upravama Trezora organizuju prijavljivanje proizvođača i da pomognu u ispunjavanju dostavljenog upitnika.

Prijavljivanje u Registar poljoprivrednih gazdinstava je polazna osnova za korišćenje sredstava za sve vidove podsticaja i premija iz agrarnog budžeta.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede