Registracija priključnih mašina i bez računa

setvospremač crveni

Vlasnici priključnih mašina koje su odavno kupili i nemaju račun o tome, moći će da ih registruju, najavio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i životne sredine Atila Juhas. 

setvospremač crveni

Pored toga, kako je najavio, očekuje se i promena uredbe koja se odnosi na uslove pod kojima poljoprivredna vozila i priključne mašine mogu da učestvuju u saobraćaju.

„U Službenom Glasniku je 10. oktobra promenjen pravilnik o registraciji vozila i priključnih mašina, koji dozvoljava registraciju već korišćenih poljoprivrednih vozila za čiju kupovinu njihovi vlasnici nemaju račun, a ukoliko su ta vozila starija od pet godina i ukoliko njihov vlasnik traži registraciju“, rekao je Juhas za Mađar so.

On je dodao da će poljoprivrednici ovu mogućnost moći iskoristiti do 30. decembra 2015. godine.

Za registraciju, građani će morati da prilože sledeća dokumenta: uverenje da se bave poljoprivredom, potvrđenu od dva svedoka, overenu izjavu koja se odnosi na okolnosti kupovine vozila na osnovu koje će nadležni organi moći da zaključe da vlasnik zaista nije u mogućnosti da podnese dokaze o vlasništvu, na osnovu koje se može utvrditi da je gazda najmanje pet godina legalni vlasnik vozila.

Pored toga će biti potrebno uverenje, ne starije od 30 dana, koje sadrži tehnički opis mašine, odnosno vozila, dokument o osiguranju vozila i priznanice o uplaćenim taksama.

Državni sekretar kaže da se drugi deo problema, koji se odnosi na tehničke uslove pod kojima poljoprivredna vozila i priključne mašine mogu učestvovati u saobraćaju, može rešiti samo promenom Zakona o sigurnosti saobraćaja.

„U ovu kategoriju spadaju vozila i priključne mašine koje tehnički ne odgovaraju uslovima registracije. U cilju rešavanja problema oformljena je radna grupa u kojoj svoje predstavnike imaju i Ministarstvo za poljoprivredu i Ministarstvo za unutrašnje poslove“, rekao je Juhas.

Izvor: RTV

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede