Razmena semenske za merkantilnu pšenicu, paritet 1:1,8

razmena psenica

Za razmenu se nude sorte ozime semenske pšenice pšenice Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Instituta za kukuruz iz Zemun polja

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu 16.468 tona semenske pšenice za merkantilnu pšenicu roda 2022. i 2023. godine.

Razmena i paritet

Razmena će se vršiti, sa: fizičkim licima – nosiocoma aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava; ovlašćenim skladištarima Republičke direkcije za robne rezerve; zemljoradničkim zadrugama koje su registrovane u Agenciji za privredne registre sa šifrom pretežne delatnosti 0111 gajenje žita (osim pirinča), leguminoza i uljarica; ostalim pravnim licima koja su registrovana u Agenciji za privredne registre sa šifrom pretežne delatnosti 0111 – gajenje žita (osim pirinča), leguminoza i uljarica.

Paritetni odnos kod razmene semenske za merkantilnu pšenicu roda2022. i 2023. godine je sledeći:

  • 1 kg semenske pšenice za 1,8 kg merkantilne pšenice roda 2022. godine,
  • 1 kg semenske pšenice za 1,8 kg merkantilne pšenice roda 2023. godine.

Razmena semenske za merkantilnu pšenicu odobravaće se fizičkim licima, zemljoradničkim zadrugama, ovlašćenim skladištarima Republičke direkcije za robne rezerve i ostalim pravnim licima koji nemaju finansijska dugovanja i nisu u sporu po bilo kom osnovu sa Republičkom direkcijom za robne rezerve.

Količina semenske pšenice koja se odobrava u razmenu:

  • jednom fizičkom licu – nosiocu aktivnog poljoprivrednog gazdinstva maksimalno do 100.000 kg,
  • ovlašćenom skladištaru Republičke direkcije za robne rezerve, zemljoradničkoj zadruzi i ostalim pravnim licima, maksimalno do 2.000.000 kg.

Krajnji rok isporuke merkantilne pšenice roda 2023. godine je do 15.08.2023. godine.

seme psenice na dlanovima crveno 22 mala

Razmena za domaće sorte ozime semenske pšenice

Zahtevi se isključivo dostavljaju u pisanoj formi na priloženom obrascu, počev od 01.09.2022. godine, preporučenom poštom na adresu Republička direkcija za robne rezerve, ul. Dečanska 8a, 11000 Beograd. Za fizička lica: obavezno uz zahtev dostaviti fotokopiju lične karte i Original izvoda iz Registra poljoprivrednih gazdinstava ne stariji od 5 dana pre dana podnošenja zahteva.

U razmenu se nude sorte ozime semenske pšenice Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Instituta za kukuruz „Zemun Polje“, a nalaze u doradnom centru „ Best Seed Producer“ u Srbobranu. Direkcija zadražava pravo korekcije količine i sortimenta u podnetom zahtevu u zavisnosti od raspoloživih količina semenske pšenice.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefone u Beogradu 011/3239-052, 3238-997 i u Novom Sadu 021/526-890.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede