Protivgradne rakete Radarskom centru „Fruška gora“

kukuruz unisten gradom

Cilj nabavke protigradnih raketa bio je da se poljoprivrednicima svih 45 opština sa teritorije AP Vojvodine pruži podjednaka zaštita.

Vuk Radojević predao protivgradne rakete Radarskom centru „Fruška gora“

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević je danas, u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prof. dr Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru „Fruška gora“ na korišćenje 530 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji AP Vojvodine.

„Za sprovođenje efikasnije zaštite poljoprivrednog zemljišta i useva, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je ove godine izdvojio 20 miliona dinara. Sekretarijat je sproveo postupak javne nabavke, i u celosti finansijski podržao aktivnosti na podizanju nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini“, istakao je Radojević prilikom primopredaje protivgradnih raketa Republičkom hidrometerološkom zavodu, koji je nadležan u ovim poslovima.

Radojević je ukazao da je Sekretarijat za poljoprivredu prošle godine, kada su lokalnim samoupravama za protivgradnu zaštitu bila opredeljena bespovratna sredstva u iznosu do 60 odsto, po prvi put, prepoznao potrebu izdvajanja neophodnih finansijskih sredstava za nabavku protigradnih raketa, radi podizanja nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini.

Pokrajinski sekretarijat će na ovaj način, kako je još istaknuto, preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda, distribuirati protivgradne rakete radarskim centrima u Sremu, Banatu i Bačkoj, u skladu sa ukazanim potrebama.

Cilj nabavke raketa, čiji je domet (7.300-7.900m), koje se ispaljuju sa pretežno ravničarskog terena, kako je još istaknuto, bio je da se poljoprivrednicima svih 45 opština sa teritorije AP Vojvodine, pruži podjednaka zaštita.

Sekretar Vuk Radojević i prof. dr Jugoslav Nikolić potpisali su danas i sporazum o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Republičkog hidrometeorološkog zavoda u oblasti odbrane od grada, na teritoriji AP Vojvodine.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede