Promocija vina i vinara

vina u casama

U decembru u Zrenjaninu i Orlovatu udruženja vinogradara i vinara organizovaće dve vinske manifestacije.

vina u casama

Organizatori, zrenjaninsko Udruženje “Klub vina” i Društvo vinogradara “Vesela braća” iz Orlovata na ovaj način promovišu vinsku kulturu, vina, turističku i gastro ponudu.

Manifestacija “Najbolje vino srednjeg Banata 2015” u organizaciji “Kluba vina” počeće 11. decembra. Predaja uzoraka vina je istog dana od 9 do 15 časova i 12. decembra od 9 do 12 časova u prostorijama Opšteg udruženja preduzetnika u Zrenjaninu. Priznati i iskusni ocenjivači ocenjivaće vina u kategorijama bela i crvena suva, rose, desertna i šiler vina.

Rezultati takmičenja biće objavljeni 16. decembra, a dva dana kasnije u restoranu “Stara zanatlija” organizatori će dodeliti priznanja i održati javnu degustaciju za učesnike i građanstvo, kaže Branislav Prohaska u ime Organizacionog odbora manifestacije. Biće dodeljeno i specijalno priznanje “Vinar sa najviše dobrih vina na manifestaciji“ i proglašen apsolutni pobednik manifestacije.

Novogodišnji vinski divani” održaće se 27. decembra u Orlovatu u organizaciji Društva vinogradara “Vesela braća”. Vinari mogu uzorke svojih vina (bela i crvena suva, roze ili šiler) da predaju istog dana od 8 do 10 časova u densing sali, a ocenjivaće ih somelijeri i enolozi. Organizatori očekuju da će ove godine biti više učesnika u odnosu na ranije godine kada se na ovoj manifestaciji predstavilo preko 50 proizvođača sa više od sto uzoraka vina.

Za vinare je organizovano i edukativno predavanje na temu “Nega vina u malim podrumima”, kaže predsednik Društva vinogradara “Vesela braća” Boško Kojčić. Planirano je da gosti posete spomen sobu Uroša Predića i crkvu, uživaju u kulturno umetničkom programu i promociji knjige Bore Otića “Šorom sredom”. Kojčić dodaje da će nakon proglašenja pobednika svi prisutni degustirati vina uz vojvođanske specijalitete.

Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu su podržali ove manifestacije, koje osim promocije vina imaju i kulturni i edukativni karakter. Ovakve manifestacije će i u budućnosti imati podršku grada, naročito one koje promovišu gotove proizvode, poručuje pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede