Promenljivi dani u ćudljivom martu

vremenska prognoza mart 2015

Promenljive i nestabilne vremenske prilike su uobičajene u martu. I ove godine prognoza je upravo takva.

vremenska prognoza mart 2015

www.hidmet.gov.rs

U martu će se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije smenjivati sunce i kiša, a biće uslova i za susnežicu i sneg. Prvo zahlađenje nas očekuje u drugoj polovini ove sedmice. Noću su mogući slabiji mrazevi.

Prognozirana količina padavina za mart je 57 mm.

Ipak, „baba Marta“ nagoveštava dolazak proleća. U poslednjoj sedmici marta možemo očekivati i prolećnu dnevnu temperaturu.

Dugoročna prognoza, koja je orijentaciona, najavljuje prosečno topao i prosečno vlažan mart.

MART 2015: Prosečno topao i prosečno vlažan

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 3.7ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku nižim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 12.6ºS. Srednja količina padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja martovska količina padavina iznosiće oko 40 mm.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede