Proizvođači poljomehanizacije iz Srbije ugovorili izvoz od oko milion evra

tanjiraca

Proizvođači poljomehanizacije iz Srbije ugovorili su, na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije „AGRITECHNICA 2019“ u Hanoveru, izvozne poslove vredne oko milion evra.

Već prvih dana sajma, održanog od 10. do 16. novembra u Hanoveru, tri srpska izlagača su prodala četiri mašine, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Kompanije iz Srbije su tokom ove manifestacije imale skoro 500 sastanka sa potencijalnim kupcima, a najviše zainteresovanih partnera je bilo iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.

Nastup domaćih kompanija na sajmu „AGRITECHNICA 2019“ organizovale su PKS i Razvojna agencija Srbije sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: Agria Subotica, Agro Kula Vršac, Agromerkur Ada, Berko Mol, Dal Degan Aleksandrovac, Metalprofil Ada, Perfom Požega, Petoletka Trstenik, i Pla-Met Zrenjanin.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvođači u ovoj oblasti.

„AGRITECHNICA 2019“ je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije, traktora i delova. Takođe predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine u Hanoveru.

Ove godine na sajmu je izlagalo više od 2.900 kompanija iz 52 zemlje.

Izvor: Tanjug

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede