Proizvođači mleka blokiraju raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima do 16 sati

stocarske farme

Proizvođači mleka nezadovoljni politikom države prema poljoprivredi, blokiraće danas na šest sati raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku.

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević rekao je danas za Betu da traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede.

Ukoliko država misli da spasi poljoprivredu, trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. Ukoliko država to ne uradi, poljoprivreda će potpuno propasti – rekao je Palamarević.

To udruženje je prošle nedelje zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali je juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila samo Tanasković. Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodio konkretnim dogovorom, zbog čega najavljeni protest nije odložen.

Blokada raskrsnica počeće u 10 sati i trajaće do 16 sati.

Izvor: Beta

Preporučujemo: Prerada mleka u domaćinstvu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede