Prognoza: Topliji i prosečno vlažan decembar

novisad 30

Poslednji mesec u ovoj godini biće topliji, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije. Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru

novisad 30

imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.6ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.0ºS.

Srednja količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja decembarska količina padavina iznosiće oko 49 mm.

Ova prognoza je orijentaciona i poželjno je koristiti je uz prognozu za 5 dana unapred. Mesečna prognoza vremena izrađuje se 1. i 15. u mesecu.

Više na: www.hidmet.gov.rs

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede