Problemi u snabdevanju regresiranim gorivom

Asocijacija poljoprivrednika obavestila je medije o problemima koje poljoprivrednici imaju u snabdevanju subvencionisanim dizel gorivom.

Ovo saopštenje, koje je upućeno NIS-u, a poslato generalnom direktoru NIS-a Kirilu Kravčenku,  prenosimo u celosti.

„Dana 03.04.2014. godine na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavljena je informacija da ne postoje administrativna ograničenja za kupovinu regresiranog dizel goriva, odnosno da poljoprivrednici mogu da kupuju regresirano gorivo (evro dizel i gasno ulje 01) na svim benzinskim stanicama u Srbiji.

Međutim, na benzinskim stanicama NIS a.d. nije moguće kupiti gasno ulje 01, iako je potražnja za ovim derivatom velika, posebno imajući u vidu starost poljoprivrednih mašina kojima poljoprivrednici raspolažu.

S obzirom da posedujete veći deo tržišta sa Vašim pumpama Vaši stalni kupci su ovim oštećeni, a za to ne vidimo razlog. Informacije sa benzijskih stanica, da će prodaja krenuti od 15. aprila zapravo govori, da smo mi kao potencijalni potrošači – zanemareni. Našim gazdinstvima je potrebno da gorivo kupuju prema potrebama, a ne prema sezoni: proleće-jesen, te nije opravdano da se ono ne prodaje čitave godine.

Imajući u vidu da je poljoprivredna sezona već odavno otpočela i da je gasno ulje 01 potrebno za obavljanje poljoprivrednih radova, molimo Vas da preduzmete sve potrebne aktivnosti kako bi se ovaj derivat što pre našao na benzinskim stanicama i po pristupačnim cenama u odnosu na evro dizel. 

U nadi što skorijeg prevazilaženja problema, 

U Novom Sadu, 10.04.2014.godine Predsednik UO

Miroslav Kiš

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede