Od danas, 16. marta, počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

eagrar

Od danas, 16. marta počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) što ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede se navodi da će Poljoprivredne savetodavne stručne službe po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem.

Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces i u slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one otklone na vreme i osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se već od ponedeljka, 20. marta 2023. godine slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS-u ili pozivom na broj 0800106107.

Još jednom pozivamo poljoprivrednike koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede,

Povezano: Za pristup platformi „eAgrar“ potreban je eID broj. Kako uzeti svoj broj?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede