Pripremiti se za prve aplikacije za IPARD

Golubovic IPARD

Na sastanku koji je organizovan danas u Zrenjaninu predstavnici Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave, u okviru radnog

Golubovic IPARD

sastanka su razgovarali o procesu pregovora sa Evropskom unijom i IPARD programu.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović je rekao da je razgovor u Zrenjaninu deo akcije ministarstva.

„Ovakvi razgovori organizovani su po lokalnim samoupravama kako bismo se upoznali sa problemima koji postoje u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i da zajedno vidimo šta je to što možemo poboljšati u komunikaciji“, rekao je Golubović i naglasio da sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu ministarstvo ima izuzetnu saradnju. On je podsetio da je Zrenjanin prvi grad koji je potpisao memorandum i stočarima omogućio kupovinu priplodnih junica i da je upravo to primer kako se brzo reaguje i posao uspešno privede kraju.

U okviru sastanka razgovaralo se i o IPARD programu. Golubović je naglasio da je Zrenjanin spreman za sredstva koja će stići iz EU.

Golubovic

 

„Najveći problem još jeste da Ministarstvo finansija odobri kvotu od 103 čoveka, jer je to uslov da 2016. godine možemo da podnosimo prve aplikacije za IPARD i tu bismo trebali da dobijemo preko 30 miliona evra sledeće godine, a ukupno, do 2020. godine predviđeno je 175 miliona evra. Grad Zrenjanin je obučio ljude koji će se baviti IPARD-om, a ko bude prvi spreman, prvi će i dobiti sredstva“, poručio je Golubović.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je rekao da se na terenu već vide pozitivni rezultati dobre saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede, te da će tim koji formira lokalna samouprava imati zadatak da pripremi poljoprivrednike za apliciranje za sredstva IPARD programa.

Lokalna samouprava je kroz određene programe do sada pomagala poljoprivrednicima, a uskoro će biti poznate i nove podsticajne mere, najavio je Janjić.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede