Prijavljivanje na eAgrar neograničeno. Plan raspisivanja javnih poziva 

radarski centri oluja njiva

Nema roka za prijavljivanje na eAgrar. Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana

Krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te su poljoprivredni proizvođači u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odrade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju, podsećaju u Ministarstvu poljoprivrede.

prijava

Prijavljivanje na eAgrar

„Početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva“, poručuju nadležni.

Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva.

Plan raspisivanja javnih poziva

Kako bi poljoprivredni proizvođači mogli da planiraju i da se pripreme za prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) Ministarstvo poljoprivrede ih upoznaje sa planom raspisivanja javnih poziva:

  1. Mleko 1. kvartal od 3. do 15. aprila
  2. Davanje po hektaru od 3. aprila do 15. maja
  3. Genetika od 15. aprila do 15. maja
  4. Pčele od 1. do 20. maja
  5. Krave za uzgoj teladi od 10. aprila do 10. maja
  6. Tov od 20. aprila do 10. maja

Trenutak raspisivanja javnog poziva za subvenciju za koju poljoprivrednik hoće da se prijavi nije krajnji rok za registraciju u eRPG, to može da učini tokom celog trajanja javnog poziva, ističe u saopštenju Ministarstvo poljoprivrede.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede