Od 3. aprila javni poziv za premiju za mleko

izmenjen pravilnik za mleko 1

Prijave za premiju za mleko se podnose kao i do sada – preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Javni poziv za premiju za mleko za 1. kvartal biće raspisan u ponedeljak, 3. aprila, dok će javni poziv za davanja po hektaru biti pomeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provere i ažuriraju svoje podatke u katastru, prikupe potrebnu dokumentaciju i regulišu ugovorne odnose.

U Upravi za agrarna plaćanja ističu da to apsolutno neće uticati na isplatu subvencija, koje će poljoprivredni proizvođači dobiti u isto vreme kako je i planirano. Naime, javni poziv za davanja po hektaru će trajati mesec umesto 45 dana, te će obrada zahteva i dinamika isplate biti nepromenjena.

Prijave za premiju za mleko se podnose kao i do sada – preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača. Javni poziv će trajati do 15. aprila, a isplata premije za mleko će biti realizovana nakon završetka javnog poziva u roku od 30 dana.

Još jednom podsećaju sve poljoprivredne proizvođače, navode u saopštenju, da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Ukoliko se prijavljujete samostalno, ovde preuzmite Uputstvo za prijavljivanje za premiju za mleko.

Ukoliko se prijavljujete kao mlekara, ovde preuzmite Uputstvo za prijavu.

Preporučujemo: O raspisivanju javnih poziva

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede