Na šta obratiti pažnju prilikom prijave za podsticaje za premiju osiguranja – Rok do 15.11.

premiju osiguranja

Dodatne informacije za prijavu za premiju osiguranja objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Poljoprivredni proizvođači prilikom prijavljivanja na javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja treba da dodatno obrate pažnju na sledeće:

  • pre pristupanja prijavi za isplatu osiguranja, podaci u eRPG i katastru moraju da se podudaraju sa podacima koji su navedeni na polisi. Ovo je najbitnija stavka kako bi sredstva mogla da se automatski uplaćuju bez potrebe za ručnom proverom
  • biljne kulture moraju takođe da budu usklađene, one navedene u eRPG i one koje su navedene u polisi
  • polise osiguranja moraju biti plaćene pre nego što poljoprivrednici stupe u postupak prijave za tu vrstu subvencije

Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023. godinu, raspisan je 16. oktobra i trajaće do 15. novembra 2023. godine.

Ovaj javni poziv obuhvata podsticaje za osiguranje ratarskih kultura, povrtarskih kultura, voćarskih kultura, vinove loze i hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja.

Najviši ukupni iznos koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 2.500.000 dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede