Pravilnik o određivanju područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi u primeni od 1.1.2022.

pravilnik

Pravilnik za naredne tri godine

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o određivanju područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Ovim pravilnikom određuju se područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, za period od tri godine. Proširena je lista opština, sela i naselja u kojima će subvencije biti isplaćene do 65% povraćaja.

pravilnik otezani uslovi

Status područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi ima naseljeno mesto na teritoriji opštine, odnosno grada ili cela teritorija opštine, odnosno sva naseljena mesta na teritoriji opštine koja ispunjavaju bar jedan od sledećih kriterijuma, i to:

  1. nalaze se u planinskim područjima na prosečnoj nadmorskoj visini od 500 m i preko 500 m, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda;
  2. nalaze se u granicama područja nacionalnog parka određenim Zakonom o nacionalnim parkovima (,,Službeni glasnik RSˮ, br. 84/15 i 95/18 – dr. zakon);
  3. nalaze se u devastiranim područjima u skladu sa Uredbom o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave za 2014. godinu (,,Službeni glasnik RSˮ, broj 104/14).

Pravilnik će se primenjivati od 1. januara 2022. godine.

OVDE možete preuzeti spisak naseljenih mesta

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede