Povećanje konkuretnosti prioritetan cilj u procesu evropskih integracija

MMF foto

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sa svojim saradnicima održala je danas u prostorijama Ministarstva

MMF foto

poljoprivrede i zaštite životne sredine sastanak sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodila gospođa Zuzana Murgasova.

Ministarka Bogosavljević Bošković je istakla značaj sektora poljoprivrede i prehrambene industrije za ekonomiju Srbije, izazove s kojima se ova grana privrede trenutno suočava, kao i potencijalima koje na pravi način treba iskoristiti, vodeći računa o malim poljoprivrednim proizvođačima. Povećanje konkuretnosti ovog sektora je jedan od prioritetnih ciljeva u procesu evropskih integracija.

Predstavnici MMF su razgovarali sa predstavnicima Ministarstva o potencijalima u razvoju sektora poljoprivrede u narednom periodu, potrebama za ulaganjima i stranim direktnim investicijama u poljoprivredno-prehrambeni sektor Srbije, kao i potrebe za ulaganjima i unapređenjem sektora životne sredine.

Predstavnici Ministarstva su upoznali delegaciju MMF sa izazovima sa kojima se suočavaju u oblasti zaštite životne sredine i neophodnosti investiranja u ovaj sektor u narednom periodu kako bi se dostigli visoki evropski standardi. Obezbeđivanje održivog finansiranja zaštite životne sredine i velikih infrastrukturnih projekata u sektoru životne sredine je ključni prioritet kome Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Vlada RS u ovom trenutku posvećuju najveću pažnju, zaključeno je na sastanku. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede