Potpisani ugovori za nabavku novih traktora

traktori u nizu

Pokrajinski fond za razvoj polјoprivrede zaključio je danas 83 ugovora vojvođanskim polјoprivrednicima za nabavku novih traktora. Ukupna vrednost ugovora

traktori u nizu

iznosi 1,2 miliona evra.

Ugovore je korisnicima uručio direktor Fonda Jožef Sabo, koji je naglasio da su uslovi kreditiranja za nabavku novih traktora bili veoma povolјni, sa  kamatom od dva odsto na godišnjem nivou, grejs  periodom od šest meseci i sa rokom otplate od pet godina.

Sabo je dodao da je ova kreditna linija veoma popularna kod polјoprivrednika, pa je u protekle tri godine dodelјeno više od 400 kredita za nabavku traktora.

„Ohrabruje činjenica da su polјoprivrednici, pre svega mladi, zainteresovani za nabavku nove polјoprivredne mehanizacije, jer se na vojvođanskim oranicama još uvek mogu videti traktori koji su proizvedeni pre gotovo četiri decenije“, kazao je Jožef Sabo.

Sabo je još dodao da su u okviru prolećne kreditne linije Pokrajinskog fonda za razvoj polјoprivrede, pored konkursa za nabavku novih traktora, polјoprivrednicima na  raspolaganju u konkursi za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, staklenika i plastenika, protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, te za nabavku teladi za tov. Kako iz Fonda navode, interesovanje za sve prolećne kreditne linije je veliko, pa su do sada pristigle 523 prijave.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede