Potpisani ugovori o subvencionisanim kreditima sa deset banaka

logo Ministarstvo zzs

Ministarstvo poljoprvrede i zaštite životne sredine

logo Ministarstvo zzs

i Uprava za trezor zaključili su ugovore koji omogućavaju poljoprivrednicima uzimanje kredita po kamatnim stopama od tri odstosa deset banaka koje posluju u Srbiji.

„Poljoprivrednici će zahvaljujući danas potpisanim ugovorima, moći da konkurišu za kredite po trenutno najpovoljnijim kamatama, od tri odsto, a razliku u kamati bankama će nadoknaditi Ministarstvo poljoprivrede“, rekla je ovom prilikom ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

Krediti, čiji je rok od jedne do tri godine sa grejs periodom do godinu dana, odobravaju se i isplaćuju u dinarima – bez valutne klauzule i predstaljaju jedne od najpovoljnijih kredita na tržištu, gde fiksna kamatna stopa iznosi 3 odsto na godišnjem nivou za kredite u stočarstvu i kredite plasirane u razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, cvećarstva, kao i kupovinu poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Resorno ministarstvo je potpisalo ugovore i sa pet osiguravajućih društava o regresiranju 40 odsto premije osiguranja useva, životinja i svih ostalih vidova poljoprivredne proizvodnje.

Ugovori su danas zaključeni sa sledećim bankama: Komercijalna banka, Pro-Credit banka, CreditAgricole, Hypo-Alpe-Adria banka, Banca Intesa, Sberbanka, AIK, NLB, UniCredit banka, OTP i osiguravajućim društvima: Dunav osiguranje, Generali osiguranje, DDOR, Triglav osiguranje i Globos osiguranje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede