Poljoprivredni sajam posetilo oko 125.000 posetilaca

sajam guzva

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu
sajam guzva
je, u odnosu na prošlu godinu, uspešniji po broju stranih izlagača, međunarodnim aktivnostima, broju posetilaca, ali i za oko 10 odsto po veličini izlagačkog prostora, izjavio je na konferenciji za novinare direktor Direkcije za komercijalne poslove Novosadskog sajma Nebojša Drakulić.

Poljoprivredni sajam, koji je održan 83. put, je tokom sedam dana posetilo oko 125.000 posetilaca, a svoje proizvode i usluge predstavilo je 1.500 izlagača iz 60 zemalja.
Na Sajmu su prezentovana najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, oprema za prehrambenu industriju, hemijska i zaštitna sredstva, organska hranu i drugi proizvode i usluge u agrobiznisu.
Kompanije iz Italije, koja je ove godine Zemlja partner Poljoprivrednog sajma, su objedinjenim nastupom prikazale dostignuća u oblasti agrara i pratećim industrijama. Direktni učesnici na Sajmu, bile su i kompanije iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Kine, Kirgistana, Letonije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Poljske, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije, Španije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata…
Ove godine u okviru izložbe “Premium brands from China” je bilo je značajno više izlagača iz Kine koji su našim proizvođačima i posetiocima predstavili vrhunske proizvode iz te zemlje.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede