Poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 9. do 15. maja

sajam mehanizacija

Najznačajnija sajamska manifestacija u oblasti agrara u ovom delu Evrope, Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 9. do 15. maja na

sajam mehanizacija

Novosadskom sajmu. Svoje proizvode i usluge predstaviće 1500 izlagača iz više od 60 zemalja.

Prijatelj ovogodišnjeg 82. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija, što je uvod u 2016. godinu, kada će ta zemlja biti partner 83. međunarodnog poljoprivrednog sajma, , izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu.

On je rekao da će prvi put na Poljoprivrednom sajmu nastupiti jedna od najvećih agrobiznis kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata „Al Dahra“, koja planira značajana ulaganja u srpsku poljoprivredu.

Sajam će obeležiti i posete ministara poljoprivrede iz regiona, visoke delegacije ministarstva poljoprivrede Rusije, kao i predstavnika Sajma iz kineskog grada Ninboa, sa kojim Novosadski sajam planira buduću poslovni saradnju.

sajam poljoprivrede logo 2015

Izložba stoke i ove godine jedna je od najvažnijih segmenata manifestacije, a biće prikazano oko 1.300 grla domaćeg uzgoja.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je, pored izložbe stoke i organske hrane, ove godine podržalo i izložbu proizvoda sa oznakama geografskog porekla, što je novina u odnosu na prethodne godine. Uz to, ministarstvo poljoprivrede će na Poljoprivrednom sajmu, biti domaćin ministrima poljoprivrede Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, a očekuje se i poseta visoke delegacije ministarstva poljoprivrede Rusije.

Ulaznice za poljoprivredni sajam i ove godine koštaju 500 dinara. Za kolektivne posete cena karte je 350 dinara. Đaci, studenti i penzioneri prilikom kolektivne posete ulaznice plaćaju 200 dinara, kao i deca od sedam do 12 godina. Radno vreme sajma je od 9 do 19 sati.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede