Poljoprivredni fakultet obeležava 60 godina rada

poljoprivredni fakultet NS

Šest decenija postojanja i uspešnog rada Polјoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu obeleženo je danas svečanom akademijom u toj obrazovno-naučnoj ustanovi,

poljoprivredni fakultet NS

u prisustvu mnogobrojnih gostiju iz naše zemlјe i sveta.

Čestitajući studentima, nastavnicima i zaposlenima taj značajan jubilej, koji je istovremeno i jubilej srpskog agrara, državni sekretar Ministarstva polјoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović je istakao da je Srbija, na svom putu u EU postigla do sada značajne rezultate.

Uspešno su završeni skrininzi za poglavlјa 11, 12 i 13 u pregovorima, rekao je Golubović, izrazivši zadovolјstvo i ponos time što su u izradi mnogih dokumenata, koja su bila osnov za te pregovore, učestvovali bivši studenti a sad profesori tog fakulteta.

-Nikad nam nije bila potrebnija jača veza između znanja i prakse u ovoj oblasti, kako bismo polјoprivredu uvrstili u EU kao ozbilјnog partnera -, istakao je Golubović.

Dekan Polјoprivrednog fakulteta prof. dr Milan Popović istakao je da je u ovoj, 61. generaciji u prvu godinu upisano 800 studenata, što je skoro četiri puta više nego pre šest decenija.

Novosadski polјoprivredni fakultet je jedna od najuglednijih visokoškolskih ustanova ne samo u našoj zemlјi, rekao je on, napominjući da se danas na tom fakultetu realizuje oko 40 studijskih programa na svim nivoima.

U proteklih šest decenija Polјoprivredni fakultet u Novom Sadu promovisao je oko 10.000 inženjera agronomije, oko 300 mastera, 900 magistara i 800 doktora nauka.

Danas taj fakultet ostvaruje oko 100 različitih projekata, od kojih su dvadesetak međunarodni, rekao je profesor Popović.

Izvor: RTV

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede