Poljoprivreda i prehrambena industrija naši aduti

09-02-2015-Prodexpo 1

Na sajmu „Prodekspo“ koji se održava u Moskvi predstavljena je 41 srpska kompanija iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, čiji je nastup organizovala 

09-02-2015-Prodexpo 1

PKS. Izvoz srpskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na tržište Ruske Federacije u prošloj godini povećan je u odnosu na 2013. godinu za rekordnih 66,7 odsto, na 307 miliona dolara. Tome su doprinele i aktivnosti Privredne komore Srbije (PKS), rekao je Marko Čadež, predsednik PKS na nacionalnom štandu srpske privrede na međunarodnom sajmu „Prodexpo“ u Moskvi.

Čedež je podvukao da je izvoz ključ za oporavak srpske ekonomije i privredni rast, a poljoprivreda, posebno prehrambena industrija, jedan od naših proizvodnih i izvoznih aduta.

U avgustu 2014. u PKS formiran je Koordinacioni centar za podršku izvoznicima prehrambenih proizvoda u Rusiju sa ciljem kvalitetnog nastupa srpskih kompanija i povećanja izvoza na tom tržištu, ukazao je predsednik PKS.

Nacionalni štand Srbije posetili su i ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić, menadžeri i distributeri ruskih trgovinskih lanaca i predstavnici resornih ruskih institucija, između ostalih, Ministarstva poljoprivrede i Agencije za bezbednost hrane.

Nastup firmi iz Srbije organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede