Poljofest u Novom Bečeju od 22. do 24. avgusta

oni 2

Novobečejska opština je pozitivan primer kako razvijati specifične turističke potencijale. Lepo uređeno naselje na obali Tise, Novi Bečej, poznato je po „Velikogospojinskim danima“. Prošle godine ovu manifestaciju posetilo je 200.000 posetilaca,

oni 2

rekao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurević, u obraćanju agrarnim novinarima koji su posetili ovu opštinu.

„Skrenuli smo pažnju na naše mesto, postali smo poznati u regionu. Sada smo počeli da radimo i druge poslove koji su nam važni. To su poljoprivreda i mladi poljoprivrednici. Dodelili smo plastenike mladim poljoprivrednicima, pružili smo im mogućnost da se obuče i rade u inkubatoru“, rekao je Šućurević.

On je podsetio prisutne da je Novi Bečej jedna od tri opštine koja je u saradnji sa USAID-om kroz projekat „Poljoprivredno-preduzetnički inkubator“ pružila mogućnost mladima da rade. Ova aktivnost će tek u narednom periodu pokazati prave rezultate, smatra Šućurević.

Lokalna samouprava je pomogla poljoprivrednicima da prvi otkupe poljoprivredno dobro od firme BD Agro. Okupili su se, udružili i otkupili 1700 hektara. Niko od tih poljoprivrednika nije prodao svoje imanje koje je kupio i svi uspešno vraćaju kredite. Samim tim su ojačali svoja domaćinstva i poljoprivrednu proizvodnju u ovoj opštini, rekao je Šućurević.

U okviru Velikogospojinskih dana, prošle godine je prvi put bio organizovan i poljoprivredni sajam Poljofest. Ove godine ima mnogo više prijavljenih za ovu manifestaciju, potvrdio je Šućurević, a organizatori ovog sajma su sebi zadali cilj da Poljofest u narednom periodu bude druga poljoprivredna manifestacija u Vojvodini, odmah iza Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

„Pre svega Poljofest je interesantan zbog izložbe nove, kvalitetne poljoprivredne mehanizacije. Ove godine organizujemo i predstavljanje mehanizacije u radu. Biće i korisnih, stručnih predavanja. Očekujemo da će Poljofest biti interaktivna manifestacija na kojoj će prisutni sticati nova znanja i upoznati se sa novim dostignućima“, rekao je zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Matija Kovač.

Osim poljoprivredne mehanizacije posetiocima Poljofesta predstaviće se semenarske i hemijske kuće.

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine ovaj svojevrsni festival poljoprivrede u Novom Bečeju biće održan od 22. do 24. avgusta. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede