Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede odobrio 153 kredita za nabavku priključne mehanizacije

trktor i tanjiraca

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo potpisao je ugovore sa korisnicima kredita

trktor i tanjiraca

ovog Fonda za nabavku nove priključne mehanizacije u 2015. godini.

Sabo je izneo podatke da je za manje od tri godine Fond realizovao više od 880 kredita za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije. Tako je podeljeno 370 traktora i 520 priključnih mašina.

On je najavio tri kreditne linije u jesenjem ciklusu. To će biti ponovljen konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, za podizanje višegodišnjih zasada u voćarstvu i linija koja se odnosi na pčelarstvo.

Direktor Fonda se zahvalio svim korisnicima kredita koji uredno vraćaju svoj dug. On je naveo da je povraćaj sredstava preko 95% što govori o ozbiljnosti korisnika kredita Fonda.

Zamenik direktora Fonda Stojan Marinković je rekao da za nabavku nove priključne mehanizacije odobreno 153 kredita, iako je potražnja bila mnogo veća.
Krediti Fonda su popularni, jer su povoljni, sa kamatnom stopom od jedan do dva odsto koje nema nigde, rekao je Marinković. On je dodao da Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede koji radi već 15 godina i da je do sada plasirao preko 3.300 kredita u vrednosti od 2,46 milijardi dinara, što je oko 24 miliona evra.

„To je malo, jer 5 do 6 miliona evra koliko svake godine imamo na raspolaganju je kap u moru onog što naša poljoprivreda zahteva“, naveo je Marinković.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede