Pokrajina investirala u opremanje hladnjača 100 miliona dinara

sredstva za hladnjače

Cilj konkursa je bio da podrži investiciju, koja podrazumeva opremanje hladnjača manjeg kapaciteta za sakupljanje i skladištenje voća i povrća.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je u Bačkoj Palanci uručio 68 ugovora korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva, u okviru konkursa namenjenog za sufinansiranje investicija namenjenih opremanju hladnjača registrovanih poljoprivrednih proizvođača na teritoriji AP Vojvodine, u 2018.godini.

Dr Radojević je naveo da  ukupna vrednost  investicije  iznosi blizu 224 miliona dinara, u kojoj je učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu  100 miliona dinara.

„Reč je o izuzetno značajnoj agrarnoj meri, kojom podržavamo intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Namera je da na ovaj način doprinesemo tehničko-tehnološkom poboljšanju poslovanja u oblasti intenzivne proizvodnje, kako bi proizvođači bili efikasniji i konkurentniji na  domaćem, ali i međunarodnom tržištu“, rekao je Radojević.

Resorni sekretar je naveo da je cilj konkursa bio da podrži investiciju, koja podrazumeva opremanje hladnjača manjeg kapaciteta za sakupljanje i skladištenje voća i povrća, i njihovu pripremu za tržište, nabavku opreme-linija za čišćenje i pranje proizvoda, berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, te pakovanje i obeležavanje  i boks paleta za transport i skladištenje proizvoda.

Dr Radojević je prilikom uručivanja ovih ugovora korisnicima, na platou, ispred hladnjače bačkopalanačkog MZMS Trade, prošlogodišnjeg korisnika bespovratnih sredstava, koji je uspešno realizovao investiciju, izneo da je najveći broj ugovora potpisan sa korisnicima opština Inđija i Bačka Palanka.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede