Pojačana kontrola vozača traktora od 1. avgusta

traktor krupno

Saobraćajna policija će u cilju smanjenja stradanja vozača traktora, od 1. avgusta 2015. godine, pojačano kontrolisati i sankcionisati vozače koji upravljaju

traktor krupno

 

traktorom bez bezbednosne kabine ili rama, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Takođe, biće sankcionisana i privredna društva koja su ovlašćena za vršenje tehničkog pregleda vozila, koja overe tehničku ispravnost ovakvih traktora.

Prema važećim propisima, traktor koji je proizveden, odnosno prvi put registrovan nakon 1. januara 1983. godine, mora posedovati bezbednosnu kabinu ili ram koji moraju biti ugrađeni i izvedeni tako da štite vozača od povrede u slučaju da se traktor prevrne.

Vlasnici traktora koji ne ugrade bezbednosne kabine, odnosno ramove do kraja 2015. godine, od 1. januara 2016. godine moći će da ugrade isključivo bezbednosne kabine i ramove koji odgovaraju standardima direktive Evropske unije i za koje je Agencija za bezbednost saobraćaja izdala odgovarajuće uverenje, navodi se u saopštenju.

Na putevima u Republici Srbiji, u poslednjih 15 godina, poginula su 543 vozača traktora, najčešće prilikom prevrtanja traktora koji nisu posedovali bezbednosnu kabinu ili ram.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede