Počeo je Međunarodni poljoprivredni sajam

sajam

„Poljoprivredna proizvodnja u narednom periodu mora da bude iskorišćena za podsticaj razvoja privrede u celini, jer je stabilnost u toj oblasti potrebna da bi se prevazišla kriza i štete koje je prouzrokovala poplava“, rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na otvaranju Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

sajam

On je naglasio da poljoprivredi treba pristupiti planski, sistemski i sa dugoročnom strategijom, posebno zbog štete koju su poljoprivredi nanele katastrofalne poplave.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 1500 izlagača iz 60 zemalja.

Zemlja partner je Holandija. Holandska vlada odlučila je da Srbiji donira 500.000 evra bespovratne pomoći za saniranje posledica poplava, rekao je na otvaranju sajma ministar spoljnih poslova Kraljevine Holandije Frans Timermans.

“Srbija može da računa na solidarnost Holandije u ovim teškim vremenima. Takođe, naš smrtni neprijatelj je voda, a mi smo uspeli da je pretvorimo u saveznika. To iskustvo želimo da podelimo sa Srbijom, kako biste naučili kako da se borite sa njom”, kazao je Timermans.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova. Pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, a organizovane kolektivne posete 350 dinara. Za decu i penzionere cena ulaznice je 200 dinara.

U subotu će, u okviru Porodičnog dana, roditelji sa decom do 16 godina moći da uđu na sajam kupovinom jedne ulaznice.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede