Paori traktorima za Beograd

Asocijacija poljoprivrednika i još desetak udruženja poljoprivrednika Vojvodine i Mačve najavili su juče da će danas u 10 sati krenuti u protestnu vožnju ka Beogradu, zbog nezadovoljstva predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Kako se navodi, udruženja očekuju da će više stotina polјoprivrednika iz svih krajeva Vojvodine i centralne Srbije krenuti u protestnu vožnju.

Paori su nezadovolјni predlogom Zakona o izmenama i dopunama zakona o polјoprivrednom zemlјištu.

Predsednik Asocijacije polјoprivrednika Miroslav Kiš saopštio je posle jučerašnjeg sastanka da polјoprivrednici traže povlačenje zakona iz skupštinske procedure kao i ostavku ministarke polјoprivrede Snežane Bogosavlјević Bošković.

Vožnju traktorima do Beograda 26. novembra zbog predloženih izmena Zakona o polјoprivrednom zemlјištu najavila je i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

MUP Srbije obavestio je juče polјoprivrednike da nije moguće da toliko traktora dođe u glavni grad, jer bi to paralisalo saobraćaj i ugrozilo prava građana na slobodno kretanje. „MUP Srbije zato poziva organizatore protesta da se kroz dijalog dogovore o načinu izražavanja nezadovolјstva, koji neće ugroziti druge građane“, navodi se u saopštenju. Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila je da će organizovati u četvrtak, 26. novembra u Beogradu protestnu vožnju vojvođanskih polјoprivrednika, koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovolјstvo.

Izvor: agroservis.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede