"Paori ne razumeju, uputite ih"

paori na traktoru

Predsednik udruženja „Paori“ Miroslav Grubanov upozorava da poljoprivrednici u Vojvodini imaju velikih problema zbog kašnjenja isplata subvencija.

On je agenciji Beta rekao da to udruženje iz Crepaje kod Pančeva apeluje na Ministarstvo poljoprivrede i novu ministarku Snežanu Bogosavljević

paori na traktoru

da reši te probleme, uprosti procedure i da se hitno isplate subvencije.

Grubanov je kazao da vladanje uredbama o subvencijama nije dobro rešeno, da se pravilnici menjaju svake godine, te da je birokratija“pojela suštinu“, a da problem postoji već godinama „samo se vlade menjaju“.

„Mnogi poljoprivrednici su mišljenja da birokratija uvek nađe način da nam subvencije ne budu dodeljene ili da one što duže kasne.U trenutku kad je srpski poljoprivrednik u problemima, a posebno mala gazdinstva, nedopustivo je da država nema pravilnik razumljiv običnom paoru“, kazao je Grubanov.

On je dodao da je setva obavljena još jesenas, a da će pare, prema njegovom saznanju, stići tek u junu, što poljoprivrednicima otežava posao, jer su repromaterijal uzeli bez novca, a pritisak dobavljača je veliki.

„Najveći problemi su nas zadesili zbog đubriva i goriva. Na šalterima svi različito tumače i nisu dovoljno obavešteni o procedurama. Očito je da neko ne zna da radi svoj posao ili namerno zadržava isplatu subvencija“, kazao je Grubanov.

On je rekao da se u medijima stalno pojavljuju priče o privlačenju stranih investicija i olkašicama za investitore i postavio pitanje zašto se onda ne olakša i seljacima da rade svoj posao.

Izvor: B92

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede