Pančevci planiraju uređenje kanalske mreže

Kanal

Ako se obezbede potrebna sredstva, u Pančevu bi se u toku 2014. godine radilo na uređivanju kanalske mreže, što bi trebalo da doprinese boljem odvodnjavanju poljoprivrednog zemljišta. Investicija treba da košta oko 67 miliona dinara.

Kanal

Gradsko veće Pančeva donelo je odluku da Pančevo konkuriše kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj na konkursu za uređenje kanalske mreže, koja služi za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, prenela je Televizija Pančevo. Prihvaćeno je da Pančevo investira 27 miliona dinara, a da se od Sekretarijata traži nešto više od 40 miliona dinara, ili 60 odsto, kako je i predviđeno uslovima konkursa.

„Radiće se na osnovu zahteva skupština mesnih zajednica i prioriteta koji su dostavljeni i na osnovu kojih je izrađen eleborat. Ukupna dužina kanalske mreže na teritoriji Grada je 587.483 metra. U elaboratu su date tačne specifikacije za svako naseljeno mesto i za gradske mesne zajednice. Negde će se raditi izmuljivanje, uklanjanje biljne vegetacije“, izjavio je za TV Pančevo Zoran Grba, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj grada Pančeva.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede